•   Hög Kvalité
  •   Fri frakt från 499 kr
  •   Snabb leverans 3 - 5 vardagar

Vanliga frågor

Här finner du de vanligaste frågorna vi får angående våra produkter. Får du inte svar på dina frågor här är du välkommen att kontakta oss på admin@egyptiskacompagniet.com

 

- Varför är egyptisk bomull så bra?

Egyptisk bomull har långa, fina trådar och ju finare trådar man använder desto fler trådar kan man väva in per kvadratcentimeter. Man talar därför om en hög trådtäthet, något som anses önskvärt i tyger. Men trådtätheten är bara en av många faktorer att ta hänsyn till om man vill få fram de finaste materialen. Att välja bomull av bästa kvalitet, som egyptisk bomull, och att vara noga med slutbehandlingen av tyget är två andra viktiga faktorer som påverkar produktens kvalitet.


- Hur tvättar och sköter jag mina handdukar och lakan bäst?

Handdukar

Våra handdukar av egyptisk bomull bör tvättas i 60 grader och torktumlas. Vid tvätt bör man undvika sköljmedel, då sköljmedlet lägger sig som en hinna över handdukens fibrer och försämrar absorberingsförmågan. Vill man ändå använda sköljmedel för att handdukarna ska lukta gott, så bör man använda ytterst lite. Våra handdukar av egyptisk bomull blir som bäst efter tre till fyra tvättar, då all behandling på bomullen från fabriken är borta.

Sängkläder

Vårt utbud av sängkläder av egyptisk bomull bör tvättas i 60 grader och hängtorka. Vill man vara säker på att man får en glansig, slät ytan på sina örngott, lakan och påslakan så kan man med fördel mangla eller stryka sängkläderna. De blir då som nya. Vid första tvätten av sängkläder krymper materialet med cirka tre procent vilket är normalt.


Hur vet jag vilka storlekar jag skall beställa?

Vi har en sida som heter "Storleksguide" här. Saknar du mått eller storlekar är du välkommen att kontakta oss på admin@egyptiskacompagniet.com


Hur lång tid tar det innan jag har mina varor?

Din order via www.egyptiskacompagniet.com registreras och packas samma vardag eller närmaste vardag efter att den mottagna ordern registrerats. När vi packat din order levereras ditt paket till DB Schenkers ombud eller Postnords ombud senast dagen efter. Räkna med att ditt ombud har ditt paket för utlämning inom tre till fyra dagar efter du lagt din order. Har du beställt hemkörning av ditt paket så kommer du att aviseras inom tre till fyra dagar efter att du lagt din order.

Läs mer här.


Vad betyder TC och gsm?

TC står för engelskans Thread Count, vilket fritt översatt betyder antal trådar på en given yta, normalt kvadratcentimeter eller kvadrattum. Detta mått används för vävda bomullstyger generellt och för våra sängprodukter såsom lakan, örngott och påslakan. Man räknar båda sidorna i en kvadrat och lägger sedan ihop talen och får då en TC-angivelse. TC-tal över 500 är sällsynta och då oftast missledande genom att man räknar redan kluvna trådar. Vår inköpare på Egyptiska Compagniet är noga med att säkerställa att det anges ett korrekt TC-tal i våra sängprodukter.

Begreppet gsm står för grams per square meter vilket betyder gram per kvadratmeter. Detta mått används för att beskriva standarden och, i viss mån, den inneboende kvalitén i en produkt av frotté såsom exempelvis handdukar och morgonrockar. Ju tyngre en frottéhandduk är per kvadratmeter desto bättre skall den absorbera vätska. Dessutom blir den kraftigare i väven vilket ger den en mjukare och behagligare känsla vid användandet. Tvätta och torktumla gärna frottéprodukter men undvik helst sköljmedel då detta påverkar frotténs förmåga att absorbera vatten.

 

 

 

Produkter

Kundservice

Handla tryggt

Om oss

Hållbarhet